BTS Başkanı Bektaş: Bu kazalar özelleştirmenin ve şov amaçlı iş yapmanın en açık yansımasıdır

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin "İlkel bir yöntem olan telsizlerle anlaşma sağlanınca sonuç bu oldu." derken, özelleştirmeyle gelen felakete dikkat çekti.

BTS Başkanı Bektaş: Bu kazalar özelleştirmenin ve şov amaçlı iş yapmanın en açık yansımasıdır

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının sebebinin, hattın sinyalizasyon sistemi hazır olmadan ulaşıma açılması olduğunu söylerken “Bu kazalar özelleştirmenin ve şov amaçlı iş yapmanın en açık yansımasıdır” dedi.

Gazete Duvar‘dan Özlem Akarsu Çelik’e konuşan Bektaş, kazaya ilişkin “Bu hat, Kayaş-Sincan arası banliyö güzergâhının da bulunduğu, aynı zamanda yüksek hızlı trenin de kullandığı hat. Burada sinyalizasyon sistemi hazır olmadan hat ulaşıma açıldı. Buradaki tren işletmeciliği, sinyal yetişmediği için telsizlerle yapılıyor. İlkel bir yöntem olan telsizlerle anlaşma sağlanınca sonuç bu oldu. Bir yanlış anlama nedeniyle bu kaza meydana gelmiş. Bu hatta sinyal sistemi olsaydı, böyle bir kaza yaşanmazdı” açıklaması yaptı.

Üst üste gelen ölümcül kazaların özelleştirmenin sonucu olduğunu belirten Bektaş, “Hat tamamlanmadan neden ulaşıma açılıyor?” sorusuna ise “Tıpkı Pamukova’da yaşanan kaza gibi. Açtık demek için açıyorlar. Demiryolları özelleştirme nedeniyle ikiye ayrıldı. Bu kazalar özelleştirmenin ve şov amaçlı iş yapmanın en açık yansımasıdır” yanıtını verdi.