Brunson'un avukatından açıklama: Devletin dava konusunda tutumu değişmiş olabilir

Papaz Andrew Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt son gelişmelere dair "savcının görevden alınması olumlu olabilir" açıklamasında bulundu.

Brunson'un avukatından açıklama: Devletin dava konusunda tutumu değişmiş olabilir

Papaz Andrew Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt son gelişmelere dair “savcının görevden alınması olumlu olabilir” açıklamasında bulundu.

İzmir’de ev hapsinde tutulan Pastör Andrew Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, “Savcı davanın ilerleyişine olumsuz bir etkide bulunmuştu” diyerek görevden alınmasının olumlu olabileceğini belirtti.

Reuters’a konuşan Halavurt, “Savcının iddianamede dile getirdiği suçlamaları destekleyecek delilleri dosyaya giremedi. Son duruşmada iki tanık ifadesi geldi. Bu tanıkların ifadesi bu savcı tarafından alındı. Ve bu ifadelerin benim müvvekkilimle ilgisi yoktu” dedi.

Savcının davayı olumsuz yönde etkilemeye çalıştığını ifade eden Halavurt “Sürekli müvekkilimle ilgisi olmayan gizli tanık ifadelerini dosyaya ekledi.” ifadelerinde bulundu.

‘Devletin davaya bakışı değişmiş olabilir’

Devletin Brunson’un yargılanması konusunda bir irade ortaya koyduğunu savcının da bu iradeyi yansıttığını ifade eden Halavurt “Şimdi savcının görev yerinin değişmesi, bu iradede değişiklik olabileceği anlamına geliyor. Yani devletin bu yargılamaya bakış açısı değişmiş olabilir.” dedi.

‘Brunson’ın özgürlüğüne kavuşması açısından’ değişikliği olumlu bulduğunu söyleyen Avukat Halavurt “Fakat bu gelişmeden yola çıkarak serbest bırakılacağını söylemek de doğru olmaz. Bekleyip göreceğiz.” açıklamasında bulundu.