Brunson Türkiye'den ayrıldı

Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Papaz Brunson, tahliyesinin ardından İzmir'deki evinde bavullarını hazırlarken görüntülendi.

Brunson Türkiye'den ayrıldı

Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Papaz Brunson, tahliyesinin ardından İzmir’deki evinde bavullarını hazırladığı görüntülendi.

Reuters‘in haberine göre askeri uçakla ABD’ye gideceği iddia edilen Brunson’ın İzmir’deki evinde bavulunu hazırladığı ve telefonla konuştuğu görülüyor.

İşte o fotoğraf:

Saatler 21.40’ı gösterirken Papaz Brunson’ın İzmir’deki evinden ayrılarak ABD’ye gitmek üzere havalimanına doğru yola çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, dava sonuçlandıktan sonra, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü önünde basın mensuplarının “Brunson hemen gider mi?” sorusu üzerine “Gider diye düşünüyorum. Burada artık bir güvenlik sorunu da oluştu onun için. Uçak hazırlanıncaya kadar evinde bekleyecek. Uçak ayarlandığında gidecek” demişti.

Reuters’ın Brunson’un uçağa bindiği haberine rağmen avukatı, “Brunson artık evinde. Trafik olduğu için biraz geç kaldı. Benim ABD’ye gideceğine dair askeri bir uçağa bineceğine dair bir plandan haberim yok” dedi.

Saatler 21:40’ı gösterirken de rahip Brunson İzmir’deki evinden ayrılarak ABD’ye gitmek üzere havalimanına doğru yola çıktı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada Brunson’ın ABD’ye askeri bir uçakla götürüleceği açıklandı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Brunson’ın serbest bırakılmasından sonra attığı tweet mesajında Trump’a teşekkür etti ve “Rahip Andrew Brunson evine dönüyor! ABD Başkanı Trump’ın göstediği güçlü liderlik ve milyonlarca Amerikalı’nın duaları sayesinde, bu masum dini bütün insan kısa zaman sonra evinde olacak!” paylaşımında bulunmuştu.

Brunson, Adnan Menderes Havalimanı’na ulaştı. Havalimanının CIP bölümünde bekleyen Brunson, pasaport kontrolünün ardından kendisini bekleyen uçağa binerek Türkiye’den ayrılacak.

Brunson, havalimanında böyle görüntülendi:

BRUNSON’A ALMANYA’DAN ÖZEL UÇAK

Havalimanında CIP bölümünden giriş yapan Brunson çiftine, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier’ın da bulunduğu yetkililer eşlik etti.

Brunson çifti için ABD tarafından Almanya’dan bir özel uçak gönderildi. Uçak önce Almanya’ya, oradan da ABD’ye gidecek.

Uçak, saat 22.40 sularında Almanya’ya havalandı. Brunson’ın iki gün Almanya’da kaldıktan sonra ABD’ye hareket edeceği öğrenildi.