Brunson ve avukatı duruşmaya 6 saatlik toplantı ile hazırlandı

Brunson ve avukatı duruşmaya 6 saatlik toplantı ile hazırlandı

Brunson ve avukatı duruşmaya 6 saatlik toplantı ile hazırlandı

İzmir’de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddialarıyla yargılandığı davada tutukluluğu ABD ile Türkiye arasında krize yol açan, tutukluluğu ise ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson’ın 12 Ekim’de görülecek davası için avukatıyla 6 saatlik bir toplantı yaptığı öğrenildi.

Anayasa Mahkemesi’ne itirazda bulunan avukatı İsmail Cem Halavurt ile Brunson’ın yaklaşık 6 saatlik bir görüşme yaptığı ve 12 Ekim’de yapılacak duruşmadaki savunma ve talepleri konusunda hazırlıklar yaptıkları iddia edildi.

‘Sağlık sorunları’ gerekçesiyle tutukluluğu ev hapsine çevrilen Brunson konusu Erdoğan’ın ABD ziyaretinde de gündeme gelmiş, Ekim ayında salıverileceği iddiaları yayılmıştı. Brunson, İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Ekim 2018 tarihinde bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

İddialara göre, duruşma öncesinde Avukat İsmail Cem Halavurt, dün (perşembe) müvekkili rahip Brunson’un evine gitti ve öğle saatlerinde başlayan bu görüşme yaklaşık 6 saat sürdü. Görüşmeyle ilgili avukat Halavurt bir açıklama yapmazken, 12 Ekim’de yapılacak duruşmadaki savunma ve talepler için hazırlıklar yapıldığı tahmin ediliyor.