Brunson, Trump'la Oval Ofis'te buluştu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Brunson’ı ağırlıyor. Trump, Brunson’ın tahliyesinin hemen ardından “Brunson’ın serbest bırakılması konusunda bir anlaşmamız yoktu. Brunson’ın salıverilmesi memnuniyet verici, Brunson’ı cumartesi günü Oval Ofis’te ağırlayacağım” demişti. Trump: “Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. ‘Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak’ dedik. Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz... View Article

Brunson, Trump'la Oval Ofis'te buluştu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Brunson’ı ağırlıyor.

Trump, Brunson’ın tahliyesinin hemen ardından “Brunson’ın serbest bırakılması konusunda bir anlaşmamız yoktu. Brunson’ın salıverilmesi memnuniyet verici, Brunson’ı cumartesi günü Oval Ofis’te ağırlayacağım” demişti.

Trump: “Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. ‘Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak’ dedik. Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım.”

“Türkiye için de kolay bir durum değildi. Bir çok şey yaşanıyor. Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi. Eve dönmüş olmanız büyük bir şeref. Bir daha Türkiye’ye gider misiniz diye sormak istemiyorum.”

“Asla serbest bırakmayacağız dedikleri kişiler vardı. Sizin hakkınızda 35 yıl hapis deniliyordu. Dünyanın bir çok yerinde tutuklu olan çok sayıda kişi var onlar için de çalışıyoruz.”

Brunson: “Yönetime yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Dışişleri Pompeo, Başkan Yardımcısı Pence ve Bay Bolton’a teşekkür ederim. Kongre’de serbest kalmam için uğraşanlara da teşekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum.”

Toplantı esnasında Rahip Brunson, serbest kalması için çalışan Trump ve ABD için dini bir seremoni gerçekleştirdi.

Trump, Erdoğan’a yeniden teşekkür ederek “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tekrar teşekkür ediyorum. Bu olay iki ülke arasındaki bozulan ilişkileri düzeltecektir. Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.