Brunson bırakıldı: Erdoğan 'Al papazı, ver papazı' demişti

ABD'li Rahip Andrew Brunson'un tahliye kararı sonrası Erdoğan'ın konuya ilgili "iddialı" sözleri tekrar hatırlandı.

Brunson bırakıldı: Erdoğan 'Al papazı, ver papazı' demişti

Yaklaşık 2.5 aydır ev hapsinde tutuklu bulunan ABD’li Rahip Andrew Brunson’un bugünkü karar duruşmasından çıkan tahliye kararı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili sözleri gündem oldu.

Erdoğan, geçtiğimiz Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, ABD’yle Brunson’la ilgili pazarlık yaptığını belirterek “‘Papazı verin’ diyorlar. Bir papaz da sizde var, bize verin, biz de onu size verelim.” dediğini, bunun karşısında ise kendisine “Onu karıştırma.’  denildiğini söylemişti.

Erdoğan, bu yıl Brunson’ın tutukluluğunun ABD yönetiminde yaptırım tehditlerine neden olmasının ardından çark edip, “Biz Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık” demişti. AKP’li cumhurbaşkanı, “Biz Rahip Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık. Yaptırımla Türkiye’ye geri adım attıramazsınız. Tavır değişikliği benim değil Trump’ın sorunu. Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi ortaya konmasını doğru bulmuyorum. Trump bu tavrı değiştirmezse Türkiye gibi samimi bir ortağı kaybedebilir. Bence bunların hepsi psikolojik bir savaş.” ifadelerini kullanmıştı.

Gelinen süreçte Brunson’ın tahliyesiyle yargının ABD emperyalizmiyle pazarlık adına araçsallaştırılmasının yanısıra Erdoğan’ın ilkesizliği ve tutarsızlığı da bir kez daha ortaya çıktı.