British Airways ve Air France, İran'a uçuşlarını durduruyor

İngiliz havayolu şirketi British Airways ile Fransız Air France'a bağlı havayolu şirketi Joon, İran'a uçuşları önümüzdeki aydan itibaren durduracaklarını açıkladı.

British Airways ve Air France, İran'a uçuşlarını durduruyor

İngiltere’nin ulusal havayolu şirketi British Airways, Londra ile Tahran arasındaki uçuşları ‘ticari olarak uygun olmadığı’ gerekçesiyle askıya alacağını duyurdu. Fransız havayolu şirketi Air France’a bağlı Joon da ‘zayıf ticari beklentiler’ nedeniyle uçuşları askıya alacağını ilan etti.

British Airways’in Londra’dan İran’a yapılacak son seferi, 22 Eylül’de, Joon’un ise 18 Eylül’de gerçekleştirilecek. British Airways’den yapılan açıklamada, İran’a seyahat etmeyi düşünen yolculardan ‘özür dilendi’ ve müşterilere paralarının iade edileceği söylendi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mayıs ayında İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının ardından Tahran’a yönelik yaptırımların bir bölümü bu ay devreye girmişti. Trump’ın kararı sonrası Fransız enerji tekeli Total ve Alman sigorta şirketi Allianz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Batılı şirket peş peşe İran’da yürüttüğü projeleri geri çektiklerini duyurdu.

Hollandalı havayolu şirketi KLM de geçen ay Eylül ayından itibaren Tahran’a seferlerini askıya alacaklarını açıklamıştı.