Brezilya'nın gerici başkanı Bolsonaro, Küba'yı ilişkileri kesmekle tehdit etti

Brezilya Başkanı gerici Jair Bolsonaro, Küba ile diplomatik ilişkilerin sürdürülmesinin hiçbir anlamı olmadığını, sosyalizmle yönetilen bir ülkeyle hiçbir iş yapılamayacağını söyledi.

Brezilya'nın gerici başkanı Bolsonaro, Küba'yı ilişkileri kesmekle tehdit etti

Brezilya’da geçtiğimiz hafta başkan seçilen gerici Jair Bolsonaro, Küba ile diplomatik ilişkilerin sürdürülmesinin hiçbir anlamı olmadığını, çünkü sosyalizmle yönetilen bir ülkeyle hiçbir iş yapılamayacağını söyledi.

Correio Braziliense gazetesinin Cuma günü yayınlanan röportajında ​​Bolsonaro, 11 bin.420 Kübalı doktorun Brezilya’nın yoksul bölgelerinde halka ücretsiz sağlık hizmeti sunduğu Mais Medicos (Daha Fazla Doktor) programını eleştirdi.

Bolsonaro, doktorların maaşlarının yüzde 75’inin Küba hükümetince ödendiğini ve üç küçük çocuğunun Küba’da kalması gereken bir doktorun çocuklarını Brezilya’ya getirme başvurusunun reddettiğini söyledi.

“Bu bir anne için işkence” diyen Bolsonaro “İnsanlarına bu şekilde davranan bir ülke ile diplomatik ilişkiler kurabilir miyiz?” diye “sordu”.

Bolsonaro, solcu eski başkan Dilma Rousseff tarafından Brezilyalı doktorların hizmet etmek istemediği alanlarda tıbbi yardım sağlamak için başlatılan programın devam edebileceğini, ancak Küba’nın yardım için gönderdiği doktorların ücretlerinin tamamını ödemek ve doktorların çocuklarını Brezilya’ya göndermek zorunda kalacağını söyledi.

Geçen hafta seçilen Bolsonaro, 1 Ocak’ta göreve başlayacak ve on yıllardır emperyalizmin çıkarlarına çomak sokan Brezilya dış politikasını değiştirmeyi vaat ediyor.

ABD ile daha yakın ilişkiler kuracağını belirten Bolsonaro, geçtiğimiz perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump’un liderliğini takip edeceğini ve Brezilya’nın İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşımayı planladığını açıklamıştı.