Böyle yalan Yeni Şafak'ta olur: Bir kez daha Suriye'de Noel gerçeği...

AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesi, Noel kutlamaları ile ilgili olarak Suriye'nin meşru yönetimine yönelik çirkin bir yalana imza attı.

Böyle yalan Yeni Şafak'ta olur: Bir kez daha Suriye'de Noel gerçeği...

Suriye’ye yönelik emperyalist yıkım savaşı boyunca cihatçı çetelerin Türkiye’deki borazanlığını yapan Yeni Şafak, Suriye’nin meşru yönetimine yönelik bir yalana daha imza attı.

Gazetenin internet sitesinden “Noel Makyajı” başlığıyla verilen haberde “Her gün ÖSO kontrolündeki noktaları bombalayarak sivil halkı katleden Esed rejimi Batı’dan destek görmek için Şam, Lazkiye ve Halep sokaklarını Noel ağaçları ile süsledi.” ifadeleri kullanılırken, Esad’ın çeşitli konser ve etkinlikler düzenleyerek Batı kamuoyuna ‘kriz ve savaş sona erdi’ mesajı vermeye çalıştığı öne sürüldü.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin direnişi sayesinde 2016 sonu itibariyle Türkiye ve dünya gericiliğin cihat hayallerini tamamen suya düşürürken, Yeni Şafak’ın ne yapacağını bilemez halde uydurduğu bu yalan açıkçası çok şaşırtmıyor. Ancak cevapsız bırakılmaması gerektiğinin de muhakkak olduğuna inanıyoruz. Konu ile ilgili gerçekler için internet mecrasında kısa bir arşiv taraması ile bir çok yazılı ve görsel kaynağa erişmek mümkün. Gericiliğin sesi Yeni Şafak’ın ise misyonu gereği bunu yapmamayı tercih etmesi normal karşılanmalı.

Oysa yalan rüzgarının yeni aracı yapılan Noel, önemli bir Hristiyan nüfusa sahip olduğu bilinen Suriye topraklarında binlerce yıldır olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda da kutlanmaya devam etmişti.

Bu itibarla konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Televizyonu Türkçe Bölüm Şefi Ahmad Al İbrahim ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tekrar okurlarımıza sunuyoruz…