Böyle 'tasarruf' ediyorlar: Diyanet binası için tam 3.2 milyon liralık 'tadilat'

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dekorasyon ve dış cephe kaplaması için 3.2 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

Böyle 'tasarruf' ediyorlar: Diyanet binası için tam 3.2 milyon liralık 'tadilat'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bütün kamu kurumlarının sözde “tasarruf” seferberliği başlattığı son dönemde bütçesi 10.5 milyar liraya çıkarılan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dekorasyon ve dış cephe kaplaması için 3.2 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

Kurumun yeniden dekore edilen Başkanlık Hizmet Binasının dış cephesi de tadilattan geçirildi. Sayıştay’ın Diyanet raporuna göre bunun kuruma, bir diğer deyişle halka faturası ise tam 3.2 milyon lira oldu.

Sayıştay, bu paranın da mali kayıtlara yanlış yazıldığını, taşınmazlar için gerçekleştirilen büyük onarım ve tadilat harcamalarının, ilgili taşınmazın değerini artıcı faaliyetler olduğunu ve duran varlık hesabında işlenmesi gerektiğini vurguladı.

183 BİN 393 TAŞINMAZ

Öte yandan Diyanet, gayrimenkul zengini de çıktı. Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre, Diyanet’in, hizmet ve faaliyetlerinde kullandığı ve yönettiği cami, kuran kursu, hizmet binası, lojman gibi toplam 183 bin 393 adet taşınmazı bulunuyor. Bu taşınmazlardan 63 bin 447’sinin, envanter çalışmaları tamamlandı. Bu taşınmazların maddi değeri de 4 milyar 029 milyon 920 bin 631 TL olarak belirlendi.

.