Böyle buyurdu gerici Eygi: Ehl-i Sünnet İslam'ını, bilhassa Feminist kadınlarla yıkmak istiyorlar

Gerici Milli Gazete’nin "emektar" kadın düşmanı ismi M. Şevket Eygi, bugünkü köşesinde “Vicdansız Müslümanlar” başlığıyla hem mezhepçiliğini hem de kadın düşmanlığını konuşturdu.

Böyle buyurdu gerici Eygi: Ehl-i Sünnet İslam'ını, bilhassa Feminist kadınlarla yıkmak istiyorlar

Saadet Partisi’nin yayın organı, gerici Milli Gazete’nin kadın düşmanlığıyla bilinen yazarlarından Mehmet Şevket Eygi bugün köşesinde “Vicdansız Müslümanlar” başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Eygi’nin yazısında öne çıkarttığı başlıklardan birisi ise yine kadın düşmanlığı oldu.

Gerici yazar, İslam aleminin 2000’den sonraki yıllarda çektiği “perişanlığı” kaleme alırken, İslam’ın güncellenmesi konusunda da “görüş” beyan ederek, İslam’ın sekülarize edilip yıkmak istendiğini öne sürdü. “İslam’ı içinden yıkmak ve Müslümanları dinden çıkartmak için var güçleriyle dinde reform, dinde yenilik, dinde değişiklik yapmak; emperyalist global güçlerin, egemen azınlıkların, vesayetçilerin istediği (suya sabuna dokunmaz) light ve ılımlı bir musalla Müslümanlığı türetmek istiyorlar.” diyen Eygi, “Şu anda en büyük silahları, ana metodları Müslümanları sekülarize etmek, dünyevileştirmek, din ile hayatı birbirinden kopartmaktır. Müslüman halkı, dinî Müslüman olmaktan çıkartıp, sosyolojik Müslüman haline getirmeye çalışıyorlar. Hayli de yol almışlardır. Yüksek sesli yüz desibel bağırtlak hoparlör kafalılar bu dediklerimi anlayamaz.” ifadelerini kullandı.

Ehl-i Sünnet (Sünnilik) mezhebinin de yıkılma tehlikesi için de olduğunu belirten Eygi, bu mezhebin dışındakileri de “sapık” diye nitelendirirerek “Ehl-i Sünnet Müslümanlığı yıkılır, meydan enl-i nar sapık fırkalara kalır. Bid’atçi. …ist ilahiyatçılar bunu yapmak istiyor.” dedi.

“CİYAK CİYAK HADİSE ÇIKARAN HATUNLAR…”

Yazısını devamında da Ehl-i Sünnet İslamı’nı yıkmak isteyenlerin başında feminist kadınların olduğunu öne süren Eygi, daha sonra kadın düşmanlığını konuşturmaya başladı. Feminist kadınları “Hani, şu Fatih camiine gidip, ciyak ciyak, eşitlik istiyoruz, imamın ardında erkeklerle karışık olarak ilk safta namaz kılacağız diye hadise çıkaran hatunlar…” diyerek “tanımlayan” gerici yazar, “Ateiste, kâfire bir şey olmaz da, bir Müslüman bir dilim ekmek yüzünden tokat yiyebilir. Şefkat ve uyarı tokatları…” diye yazdı.

İslamcılar arasındaki tartışmaya da değinen yazar, “O gıybet edenler, iftira edenler, yalan söyleyenler, dilleri ve kalemleri ile fitne fesat çıkartanlar, mü’minleri bizden olanlar, ötekiler diye ikiye ayıranlar var ya; onlar  gerçek tarikat mensubu, gerçek Nurcu, gerçek dindar değildir.” ifadelerini kullandı.

‘MUHALEFET’ YAPAN TARİKATLARA SOPA GÖSTERDİ: DOSYALAR HAZIRLANIYOR…

“Müslümanlar perişan haldeyken tarikat ve cemaatlerin” para toplayıp ‘fıkha aykırı’ biçimde harcadıklarından yakınan Eygi, şöyle devam etti: “Nice dinî cemaati, tarikatı, derneği, sivil toplum kuruluşu; hiç hakları olmadığı halde zekât parası ve malı topluyor ve bunları Kur’an’a, Sünnete, Şeriata, fıkha aykırı şekilde harcıyor.  Beride nice fakir, miskin, dul, yetim, kocamış, işsiz Müslüman perişan vaziyette yardım bekliyor. Bu saydığım cemaat ve tarikatların, dernek ve vakıfların idarecilerinin yatacak yeri yoktur. Zekât paraları ve malları Şeriata ve fıkha uygun şekilde verilmeli ve kullanılmalıdır.”

Yazısında son olarak da siyasete karışan dini kuruluşların haklarında dosyalar hazırlandığını söyleyen Eygi, tehdit dolu satırlarla yazısını bitirdi: “Siyasete fazla karışan, aşırı muhalefet yapan sivil dinî kuruluşlar, şucular bucular ocular ayaklarını denk alsınlar. Haklarında dosyalar hazırlanıyor. Yola gelmezlerse çeşitli tokatlar yiyebilirler. (Etrafa bakınıp durma, aynaya bak, aynaya…)”