Bot devrildi, 3 bebek öldü, Kaymakam ölenler FETÖ mensubu dedi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden hareket eden şişme botun alabora olması sonucu 3'ü bebek 6 kişi öldü, 2 kişi kayboldu, 8 kişi kurtarıldı

Bot devrildi, 3 bebek öldü, Kaymakam ölenler FETÖ mensubu dedi

Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek üzere Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden hareket eden şişme botun alabora olması sonucu botta bulunan 16 kişi talihsiz anlar yaşadı. Alabora sonrasında  3’ü bebek 6 kişinin öldüğü bildirilirken, 2 kişi kaybolduğu ve 8 kişinin kurtarıldığı bilgisi verildi.

İddiaya göre Ayvalık’tan yola çıkan botu alabora olması sonrasında Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda devriye yapan ekip termal kameralar sayesinde belirlediler.

Kurtarılan kazazedelerin ‘botta 16 kişi olduğu’ beyanından sonra Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile İzmir’in Dikili ilçesinden gelen bir helikopterin havadan yardımıyla arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Arama kurtarma çalışmaları esnasında isimleri belirlenemeyen 3’ü bebek 6 kişisinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Kurtarılan 8 kişi tedavileri için Ayvalık Devlet Hastanesi’ne götürülürken, kayıp 2 kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan konuyla ilgili tepki çeken bir açıklamada bulundu. Alabora esnasında botta olduğu söylenen 16 kişiden 3’ü bebek 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8’inin kurtarıldığını, 2 kişinin kaybolduğunu açıklayan Kaymakam, bebeklerin öldüğü bu vahim olayla ilgili zayiatı bildirdiği açıklamasında, grubun FETÖ üyesi olduklarını düşündüklerini de söylemeden edemedi.