'Bölünme' toplantısı başladı

Öğrenci ve akademisyenlerin büyük tepkisini çeken yasa tasarısı bugün Komisyon'da görüşülüyor.

'Bölünme' toplantısı başladı

Aralarında İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi’nin bulunduğu 10 üniversitenin bölünüp ‘yeni’ üniversiteler kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

İlk işaretini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği tasarı, geçtiğimiz Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla Meclis’e sunuldu. Bugün ise Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Saat 11’de başlayan ve en az 4-5 saat sürmesi beklenen toplantıda, tasarının aynı şekilde geçmeyeceği belirtiliyor.

Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı komisyonda, tasarıda yer alan bazı üniversitelerin çıkarılıp, başka üniversitelerin eklenebileceği kaydediliyor.

Öte yandan büyük tepkilere neden olan tasarı nedeniyle dün Beyazıt Meydanı’nda ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde protestolar düzenleyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin eylemleri bugün de devam edecek.  Bugün fakültelerde gerçekleşecek forumların ardından saat 13.00’te Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması yapılacak.