Bolu'da HDP binasına saldırı

Bolu'da MHP'liler HDP binasına saldırdı, parti flamalarını yaktı.

Bolu'da HDP binasına saldırı

HDP Bolu il örgütü seçim çalışmaları kapsamında il örgütü önüne bayrak asmak istedi. Bayrak asılmasına izin vermeyen Bolu Güvenlik Şube müdürü “Buraya bayrak asarsanız sizi gözaltına alırım. Yaşanacaklardan da ben sorumlu değilim” dedi.

Polisin bu sözlerinin ardından toplanan kalabalık, HDP bayraklarını yaktı. Saldırgan grup il ve ilçe yöneticilerinin de parti binasından çıkmasına izin vermedi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından “Bolu’da HDPnin Bayrakları asıldıktan sonra polis eşliğinde AKP bayrağıyla yürüyenler, HDP bayrakları indirip yaktıktan sonra sayıları 1000 ne ulaşmış.Şu anda aralarında il eş başkanımızında olduğu 30 kişi il binasında bekliyor.Birinin tırnağına zarar gelirse sorumluları biliyoruz” diye yazdı.

Ayrıca Bolu İl örgütü de saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada saldırganların iktidar ve cumhurbaşkanı lehine sloganlar atarak parti bayraklarını yaktığını duyurdu.

Kısa süre sonra MHP 1. sıra Milletvekili adayı Adem Evcil ve Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül partililerle birlikte olay yerine geldi. Gruptan bir kişi merdivenle binada asılı olan parti flamalarını indirdi. Flamalar yere atılarak ateşe verildi. Gruba bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgün, “Bizler Bolu’da bu tür olaylara hiçbir zaman izin vermedik ve vermeyeceğiz. Terör örgütünün siyasi kolu Bolu’da bayrak asamaz astırtmayız. Biz bu akşam görevimizi yaptık bundan sonrası da güvenlik güçlerimizin işi. Gerekeni yaptık şimdi evlerimize dağılalım” dedi. Grup ‘ülkücü yemini’ ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.