Bolton: İran'a yaptırımlardan ABD ve Rusya karlı çıkacak

Trump yönetiminin İran'a yönelik yaptırımlarının petrol piyasasını etkilediğini söyleyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, bu karardan ABD ve Rusya'nın karlı çıkacağını öne sürdü.

Bolton: İran'a yaptırımlardan ABD ve Rusya karlı çıkacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Moskova’da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev ve beraberindeki yetkililerle görüşmeler yürüttü. Bolton’un temaslarını basına yaptığı açıklamalar takip etti.

Trump yönetiminin İran’a yönelik yaptırımlarının küresel petrol piyasası üzerinde etki yaptığını söyleyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Trump’ın bu kararından hem ABD hem de Rusya’nın istifade edeceğini öne sürdü.

Bolton ile Patruşev’in İran’ın yanısıra silahsızlanma anlaşmalarını da görüştükleri, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekilme kararını ele aldıklarını, ayrıca Suriye, Kuzey Kore ve uluslararası terörle mücadele konularını değerlendirdikleri Rusya Güvenlik Konseyi tarafından açıklandı.

Bolton’un 2021’de süresi dolacak START anlaşmasını uzatıp uzatmama konusunda nihai pozisyonunu henüz belirlemediğini söylediği öğrenildi.