Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde rektöre protesto: Sırtlarını döndüler!

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde gerçekleştirilen protestoda öğrenciler, konuşma yapmak için kürsüye çıkan rektöre sırtlarını döndü

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde rektöre protesto: Sırtlarını döndüler!

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreni yine bir rektör protestosuna sahne oldu.

151’incisi düzenlenen mezuniyet töreninde açıklamalarda bulunmak için kürsüye çıkan ve üniversiteye öğretim üyelerinin yüzde 86’sının oylarıyla seçilen isim yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Rektör Mehmed Özkan, üniversiteliler tarafından protesto edildi.

Öğrencilere davetlilerden destek

Kürsüde konuşmasına başlayan rektöre sırtlarını dönen üniversitelilerin protestosu, davetliler tarafından alkışlarla desteklendi. Geçtiğimiz yıl da benzer bir protesto gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Erdoğan tarafından “atanan” Rektörü kabul etmediklerini bir kez daha gerçekleştirdikleri protesto ile ifade etmiş oldu.

‘Okutmayacağız dediğin komünistler mezun oldu’

Üniversite öğrencileri oluşturdukları kortejlerde çeşitli pankartlar taşıyarak mezuniyet töreninin yapılacağı alana geldi. Öğrenciler, taşıdıkları “Okutmayacağız dediğin Komünistler mezun oldu, senin diploman nerede?” pankartı ile Erdoğan tarafından, Afrin lokumu dağıtanlara müdahale eden ve Erdoğan tarafından hedef gösterilmelerinin ardından ev baskınları ile gözaltına alınıp tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine söylenen “Okutmayacağız!” sözlerine yanıt verdi.