BM'den ABD'ye Filistin tepkisi

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD'nin Filistinli mülteciler için oluşturulan UNRWA'ya yapılan yardımları durdurma kararına tepki gösterdi.

BM'den ABD'ye Filistin tepkisi

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD’nin Filistinli mülteciler için oluşturulan UNRWA’ya yapılan yardımları durdurma kararına tepki gösterdi.

Sözcü Dujarric, “ABD’nin, Filistinli mültecilere temel hizmetleri sağlayan ve bölgedeki istikrara katkı yapan UNRWA’ya mali yardımları tamamen durdurma kararını esefle karşılıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), ABD’nin, Filistinli mültecilere yardım sağlayan ‘Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA)’ mali yardımlarını tamamen durdurma kararını esefle karşıladıklarını bildirdi.

Dujarric, UNRWA’nın çoğu zaman zor şartlar altında, büyük bir ihtiyaç içinde olan Filistinli mültecilere yüksek kalitede eğitim, sağlık ve diğer temel hizmetleri sağladığına işaret ederek, “BM Genel Sekreteri (Guterres), diğer ülkeleri oluşan finansal boşluğun doldurulmasına yardım etmeye çağırıyor, böylece UNRWA hayati önemdeki yardımlarını devam ettirdiği gibi umutsuz durumdaki bu topluma da umut olmayı sürdürür.” açıklamasında bulundu.

ABD’nin yıllardır UNRWA’ya yaptığı yardımlardan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Dujarric, Guterres’in bu ajansın elçilerine sonsuz güven duyduğunu vurguladı.