BM Temsilcisi Mistura: İdlib'te teröristlerle savaş için haklı sebep yok

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İdlib'te 'kusursuz bir fırtınanın' yaklaşmakta olduğu uyarısında bulundu.

BM Temsilcisi Mistura: İdlib'te teröristlerle savaş için haklı sebep yok

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İdlib’te ‘kusursuz bir fırtınanın’ yaklaşmakta olduğu uyarısında bulundu.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye’nin İdlib kentinde ‘kusursuz bir fırtınanın’ yaklaşmakta olduğunu iddia ederek muhtemel bir çatışmanın Suriye’nin sınırlarının dışına taşma potansiyeli olduğunu söyledi.

‘Teröristlerle savaşmak için haklı bir gerekçe yok’

İdlib’te aileleri de dahil “sadece 10 bin” El Nusra ve El Kaide terör örgütü mensubunun yaşadığını iddia eden Mistura, “İdlib genelinde 2,9 milyon insan yaşıyor. Bu nedenle yoğun nüfuslu bölgede ağır silahları kullanmak kaçınılmaz olduğundan, teröristlerle savaşmak için haklı bir gerekçe yok” dedi.

Yine kimyasal silah iddiası

Yine kimyasal silah iddiasına başvuran Mistura, “Suriye hükümeti ve El Nusra’nın klor gazını silaha çevirebilme kabiliyetinin farkındayız. Ama insanların konuşmadığı ise sarin gazı” dedi.

Mistura, Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran’a İdlib’de büyük bir askeri çatışmayı önlemek üzere müzakereler yapmaları için daha fazla zaman verilmesi gerektiğini de ifade etti.

Mistura ayrıca daha önce 11-12 Eylül’de de Türkiye, Rusya ve İran heyetleriyle İsviçre’nin Cenevre’de yapacağı toplantıların 10-11 Eylül’e alındığını kaydetti.