BM: Suriye'de politik çözüm bulunamazsa korkunç şeyler göreceğiz

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Güvenlik Konseyi'nin İdlib'teki süreci ele alan oturumda Suriye'ye dair değerlendirmelerde bulundu.

BM: Suriye'de politik çözüm bulunamazsa korkunç şeyler göreceğiz

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Güvenlik Konseyi’nin İdlib’teki süreci ele alan oturumda Suriye’ye dair değerlendirmelerde bulundu.

Mistura, BM Güvenlik Konseyi’ndeki İdlib oturumuna telekonferans ile bağlanarak “Ya politik bir çözüm bulunacak ya da yeni korkunç şeyler göreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Oturumda Mistura ayrıca “İblib’den son günlerde duyumlar alıyoruz. Bu duyumların ‘kusursuz bir fırtına’nın içeriğinin oluştuğunun göstergesi olmasından endişe ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Mistura, Suriye’de askeri gerginliğin artmasının endişe kaynağı olduğunu da belirterek “İdlib’deki bir operasyon, korkunç ve kanlı bir savaş olabilir. İdlib’deki sivillerin tahliye edileceği güvenli bir yer yok.” diye devam etti.

Mistura, Türkiye ve Rusya arasında görüşmelerin devam ettiğini vurgulayarak “İran, Rusya ve Türkiye arasında bugün Tahran’da yapılan zirveden akıllıca açıklamalar geliyor.” değerlendirmesinde de bulundu.

Suriye’deki iç savaşı bitirmek için siyasi bir yol bulmaya çalıştıklarını iddia eden Mistura, “Ya politik bir çözüm bulunacak ya da yeni korkunç şeyler göreceğiz. Bu nedenle bugün Tahran’da yapılan zirve o kadar önemli.” açıklamasını yaptı.

Mistura, geçen hafta yaptığı açıklamada ise İdlib için “kusursuz bir fırtına yaklaşıyor.” ifadelerini kullanmıştı.