Birleşik Taşımacılık Sendikası: Facianın sorumluluğu özelleştirmeci AKP hükümetindedir

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Çorlu’da meydana gelen tren faciasının bakanlığın ihmalleri nedeniyle yaşandığını kaydetti.

Birleşik Taşımacılık Sendikası:  Facianın sorumluluğu özelleştirmeci AKP hükümetindedir

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Genel Sekreter Ramazan Gürbüz ve BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş kaza yerinde inceleme yapıp Çorlu Devlet Hastanesinde yatan yaralıları ziyaret ettikten sonra Eğitim Sen Çorlu Temsilciliği bürosunda basın toplantısı düzenledi.

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, kazanın nedeninin uzun yıllardır süre gelen ihmaller zinciri olduğunu belirterek “AKP hükümeti ile demiryollarındaki bütün atamalar liyakatsiz hale geldi. İşten anlamayan insanlar var. Dışarıdan demiryollarından hiç anlamayan kişiler getiriliyor” dedi.

“sorumluluk 16 yıldır liberal politikalarla özelleştirmeler yapan AKP hükümetindedir”

Facia ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nın, hükümet yetkililerinin ve yandaş medyanın manipülasyon yaptığını kaydeden Bektaş, “Ulaştırma Bakanlığı ve hükümet, sorunu kendisinde aramak yerine suçu orada çalışan çeşitli görevler yapan kamu emekçilerine atmaya yönelik manipülasyonlar yapmaktadır. Burada sorumluluk Ulaştırma Bakanlığı’nda, TCDD Genel Müdürlüğü’nde ve 16 yıldır liberal politikalarla özelleştirmeler yapan AKP hükümetindedir’’ ifadelerini kullandı.

“YANDAŞLIK ÜZERİNDEN YAPILAN ATAMALAR”

Bektaş sözlerine şöyle devam etti: “Demiryolları farklı bir mühendislik alanıdır. Onun işleyişinden, teknolojisinden, bilimselliğinden anlamak gerekiyor. Bu birimlerin başına yalnızca parti yandaşlığı, siyasi yandaşlık üzerinden atamalar yaparsanız o sadece sizin verdiğiniz emirleri yerine getirir. Yol bakım işinden anlamayan kişiler geldiği için teknik olarak düzeltmeler yapılmıyor.’’

Sorumluluğu atmaya çalışıyorlar

KESK Eş Genel Başkan Mehmet Bozgeyik ise “Tüm kazalarda olduğu gibi bir kez daha Ulaştırma Bakanlığı ve hükümet yetkilileri, sorumluluğu kendilerinde değil başkalarında aramaktadır. Kazanın asıl sebebi hükümetin uyguladığı özelleştirme, taşeronlaştırma ve güvencesiz çalıştırma politikalarıdır” diye konuştu. Bozgeyik, olay yerinde yaptıkları incelemeler ve çalışanlardan topladıkları bilgilerle kaza ile ilgili raporu açıklayacaklarını ifade etti.