Birçok ilde HDP ve KESK'lilere operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Birçok kentte HDP üyesi yöneticilere ve KESK’e bağlı sendikalara yönelik operasyonlar yapıldı.

Birçok ilde HDP ve KESK'lilere operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Birçok kentte HDP üyesi yöneticilere ve KESK’e bağlı sendikalara yönelik operasyonlar yapıldı. Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Bursa’da yapılan operasyonlarla çok sayıda isim gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında SES Eş Başkanı Gönül Erden de bulunuyor.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve HDP eski milletvekili Mülkiye Birtane’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacı, siyasetçi ve avukat gözaltına alındı.

HDP eski Milletvekili Mülkiye Birtane de gözaltında

Gözaltına alınan kişiler: SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, SES emekli üyesi Ramazan Taş, TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, TÜM BEL-SEN Merkez Yürütme Kurulu üyesi Adem Kaya, TÜM BEL-SEN Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Güler, HDP eski il yöneticisi Bahadır Demircan, HDP Yenimahalle eski İlçe Eş Başkanı Mahabat Akın, HDP Çankaya eski ilçe yöneticisi Davut Çalışır, Haydar Üstündağ, Zeki Işıl,  Lezgin Kutup, Aydın Keleş.

Diyarbakır’da ise, HDP Kars eski Milletvekili Mülkiye Birtane, evine yapılan baskın sonrası gözaltına alındı. Birtane’nin merkez Yenişehir ilçesindeki adresine giden polisler evde arama yaptı. Ardından gözaltına alınan Birtane, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İzmir, İstanbul ve Bursa’da da baskınlar

İzmir’de yapılan operasyonlarda da HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz ve PM üyesi Gülay Gün Bilici’nin de aralarında bulunduğu en az 20 kişi gözaltına alındı. Güleryüz, Ankara’da yapılacak olan MYK toplantısına katılmak için gittiği Adnan Menderes Havaalanı’nda polislerce gözaltına alındı. PM üyesi Bilici ve HDP Menemen İlçe Yöneticisi Mustafa Aydın ile parti üyesi Katibe Ekyüce’nin de bulunduğu isimler ise evlerine yapılan baskınların ardından gözaltına alınıp, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İstanbul’da avukat Nimet Acar, Bursa’daki baskınlarda ise Atakan Bozkurt, Merve Yıldırım ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınıp, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.