Bir tehdit de 'küçük ortak'tan: Gezi özentisi içine girene misliyle cevap veririz

Fransa'da haftalardır devam eden 'sarı yelekliler' eylemlerinin Türkiye'de de yankı bulmasından korkan iktidar bloğu tehdit diline sarıldı.

Bir tehdit de 'küçük ortak'tan: Gezi özentisi içine girene misliyle cevap veririz

Fransa’da haftalardır devam eden ‘sarı yelekliler’ eylemlerinin Türkiye’de de yankı bulmasından korkan iktidar bloğu tehdit diline sarıldı. Tehdit söylemi, AKP ve MHP’den sonra ‘Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı BBP ile devam etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Fransa’daki eylemciler arasında “PKK, DHKP/C, FETÖ ve diğer örgüt mensuplarının da olduğunu iddia ederken şöyle devam etti:

“Biz, Gezi olaylarını yaşadık. Hiç kimse aklından Gezi ve benzeri bir eylemi geçirmemeli. Sarı yeleklilere özenmemeli. Milletimiz, devletimiz, Gezi ve 15 Temmuz’da hangi cevabı vermişse, Gezi veya 15 Temmuz özentisi içine girenlere de onun misliyle cevap verecek güçtedir. Bizim de tavsiyemiz hiç kimsenin onlara özenmemesidir ama haklı taleplerin dile getirilmesi de çok doğaldır. Haklı talepleri dile getirdi diye geçmişi ve mazisi milli iradenin yanında olanlar da hedef haline konulmamalıdır. Bu ikisinin birbirine karıştırılmaması gerekir.”