Bir 'özür'le kurtulacaklar!

AKP'nin önemli isimlerinden Metin Külünk, Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret edip fotoğraf çektiren vekilleri "özür" dilemeye çağırdı.

Bir 'özür'le kurtulacaklar!

AKP içinde Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen isimlerden biri olan eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, partisinin cemaatle ortaklığının sembol örneklerinden biri haline gelen “Pensilvanya’da Gülen’le fotoğrafla çektiren” ve halen partide yer verilmeye devam eden isimleri ‘özür’ dilemeye çağırdı.

Kocaeli Koz‘a konuşan Külünk, “Pennsylvania’ya gidip fotoğraf çektirenler hiçbirşey olmamış gibi davranmamalı. Milletten özür dilemeliler. Özeleştiri yapamayanlar maalesef 17/25 Aralık’tan sonra bile Fethullah Gülen güzellemesi yaptılar bu milletin gözünün içine baka baka. Millete saygısızlık yapanları millet affetmiyor.” dedi.

“Ben sıradan bir adamım sade vatandaşım. ama şunu biliyorum hangi kente giderseniz gidin sokak size doğruyu söyler.” diyen Külünk, “Benim durduğum yer sokağın yeridir. Hiçbirşey olmamış gibi davranmayın. Dolayısıyla bu mücadele devletin mücadelesidir. Bu devlet kimseye, hiçbir gruba kendini tek başına teslim etmez.” ifadelerini kullandı.

Pensilvanya ziyaretçisi 12 AKP milletvekili arasında aday gösterilen 7 isimden 5’i 24 Haziran seçimlerinden yeniden milletvekili seçilerek TBMM’ye girmişti. Bunlar arasında da İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına atanmıştı.