Bir çırpıda dincilik: 'Kafası kopacak' diyenin kafası koptu

Cemaat'in ABD'de yaşayan firari isimlerinden Emre Uslu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla gericiliğin akıl ve insanlık dışı yüzünün yeni bir örneği oldu.

Bir çırpıda dincilik: 'Kafası kopacak' diyenin kafası koptu

AKP’nin Gülen’le kol kola olduğu yıllarda emniyetin bir çok kademesinde görev yapan, şimdilerde ise ‘FETÖ’ firarisi olarak ABD’de yaşayan Emre Uslu, bir ‘türkü’sünde “Çok yakında kopacak Fetullah’ın kafası” diyen atma türkücü Ahmet Çakar’ın Rize’de trafik kazasında ölümünden yola çıkarak Allah’ın Gülen’i ve cemaati hedef alanları cezalandırdığını ima etti.

Uslu, yaptığı paylaşımda, Çakar’ın Binali Yıldırım’ın da bulunduğu bir programda “Çok yakında kopacak Fethullah’ın kafası” sözlerinin yer aldığı ‘türkü’yü söylerkenki görüntülerini alıntılarken, geçtiğimiz yıl yine bir trafik kazasında ölen savcı Mustafa Alper’i hatırlatıp Manisa savcısı “sinek gibi ezeceğim” demişti bir kamyonun altında kaldı ezilerek öldü. Bu dümbük de de “Çok yakında kopacak Fetullah’in kafası” diye şarkı söyemiş. Kazada kafasının koptuğu söyleniyor. “kalbleri var anlamazlar; gözleri var, görmezler; kulakları var, işitmezler”” diye yazdı.

Olaya ilişkin bir paylaşım daha yapan Uslu, Çakar’la birlikte Savcı Mustafa Alper’in öldüğü kazanın fotoğrafını da paylaşarak “Soldaki Manisa savcısının sonu: tutukladıklarına “SİNEK GİBİ EZECEĞİM” diyordu. Sağdaki “Çok yakında kopacak Fetullahin kafası” diye türkü söylüyordu. Kafasının koptuğu söyleniyor
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır” ifadelerini kullandı.

 

Emre Uslu AKP eliyle Fethullahçı yapılanmanın emniyette altın dönemini yaşadığı yıllarda, cemaatin AKP adına düzmece belgeler servis ettiği operasyonel gazete Taraf’ta köşe yazarlığı yapmıştı.