Bir cihatçı örgüt daha İdlib'den çekilmeyeceğini açıkladı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib'deki muhalif grup  Feylak Şam’ın (Failaq al-Sham) Türkiye ve Rusya’nın İdlib’de askerden arındırılmış bölge oluşturulması konusunda anlaştığı İdlib Mutabakatı'nın ardından güçlerini ve ağır silahlarını bölgeden çekmeye başladığını bildirdi.

Bir cihatçı örgüt daha İdlib'den çekilmeyeceğini açıkladı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib’deki muhalif grup  Feylak Şam’ın (Failaq al-Sham) Türkiye ve Rusya’nın İdlib’de askerden arındırılmış bölge oluşturulması konusunda anlaştığı İdlib Mutabakatı’nın ardından güçlerini ve ağır silahlarını bölgeden çekmeye başladığını bildirdi.

Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra Feylak Şam’dan yapılan açıklama, Feylak Şam savaşçılarının İdlib’in çevresinde oluşturulması planlanan askerden arındırılmış bölgeden çekilmeyeceği açıklandı.

Amerika’nın Sesi‘nde yer alan habere göre, Türkiye’nin desteklediği örgütlerden biri olarak bilinen Feylak Şam, bütün ağır silahlarının cepheden uzak olduğunu da açıkladı.

İdlib Mutabakatı’na göre İdlib’de askerden arındırılmış bölgenin 15 Ekim’e kadar oluşturulması planlanıyordu. 15-20 kilometre derinliğindeki bu çatışmasızlık bölgesinde Türk ve Rus askerlerinin koordineli olarak devriye görevinde bulunması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Feylak Şam Suriye’nin kuzeybatısındaki en büyük üçüncü muhalif örgüt olarak, Heyet Tahrir El-Şam (HTŞ) ise bölgedeki en büyük cihatçı örgüt olarak niteleniyor. Heyet Tahrir El-Şam, Rusya ve Türkiye arasında varılan anlaşmaya henüz bir yanıt vermiş değil.