Binlerce işçi Gebze'de buluştu: Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz!

Gebze'de binlerce işçi ekonomik kriz gerekçesiyle dayatılan yoksulluğu, işten atmaları ve esnek çalışmayı protesto etti.

Binlerce işçi Gebze'de buluştu: Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz!

Gebze’de binlerce işçi ekonomik kriz gerekçesiyle dayatılan yoksulluğu, işten atmaları ve esnek çalışmayı protesto etti. Gebze Sendikalar Birliği’nin çağrısıyla bir araya gelen binlerce işçi kent meydanına yürüdü. İşçiler ‘Atılan işçiler geri alınsın’, ‘İşten atmalar yasaklansın’ gibi sloganlarla taleplerini ifade etti. İşçiler, ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek’ sloganıyla da krize karşı tüm işçilere birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Yürüyüşün ardından kent meydanında düzenlenen kitlesel basın açıklamasını Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz okudu. Krizin faturasını işçi ve emekçiler olarak ödemeyeceklerini ilan etmek için bir araya geldiklerini vurgulayan Süleyman Akyüz, bunun için mücadeleyi kararlı şekilde sürdüreceklerini dile getirdi:

“Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz. Bu yüzden burada bir araya geldik. Yıllardır uygulanan ekonomi politikaları patronların cebini doldurmaktan başka bir işe yaramadı. Ekonomi büyürken işçilere pay vermeyenler şimdi ‘Aynı gemideyiz’ diyor. Hükümetin emekçilerden fedakarlık beklemesi kabul edilemez. Krizi yüklenmesi gereken patronlardır. İşçilerin krize karşı bir araya gelerek örgütlenmekten başka bir şansı yoktur. Gebze’de kriz fırsatçılığına izin vermeyeceğiz, haklarımızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.”