Bingöl Müftüsü: Yılbaşı kutlayan şerefini kaybeder

2019 öncesi yılbaşı kutlamalarına karşı gericilerin sürdürdüğü kampanyaya Diyanet de İl Müftülükleri aracılığıyla katıldı.

Bingöl Müftüsü: Yılbaşı kutlayan şerefini kaybeder

Her yılbaşı öncesi gericiliğin kutlamalara karşı müdahaleleri bu yıl da sürüyor. Dernek ve vakıf adı altında faaliyet gösteren bir çok  dinsel yapılanma çeşitli araçlarla yılbaşı karşıtı dinsel propaganda yaparken, gericiliğin kalesi Diyanet de açıklamalarıyla bu “kampanya”nın resmi ayağını oluşturuyor.

Diyanet’in 2019 öncesi camilerde okunacak son Cuma hutbesinde konu yılbaşı kutlamaları değil “merhamet”ti. Ancak görünüşe göre bu “görev”i bu yıl müftülükler üstlendi.

Şeriatçı Hüda-Par’a yakınlığıyla bilinen İLKHA‘da yer alan habere göre, Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, yeni yıla “gayrimüslimleri taklit ederek girilmemesi” gerektiğini belirterek, “Yılbaşında gayrimüslimleri taklit ederek, malımızı israf ederek, harama bulaşarak, yılbaşını kutlamak bir gaflettir.” dedi.

“GAFLETTİR”

Genç, “Yılbaşında gayrimüslimleri taklit ederek, malımızı israf ederek, dizimize kadar harama bulaşarak, yılbaşını kutlamak bir gaflettir. Geleceğimize ait hiç bir planlamayı da bu şekil yapamayız. Harama bulaşarak, içki ve kumara bulaşarak kendi sıhhatimizi bozmak suretiyle, sıhhatimizi ve zamanımızı da değerlendirmemiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

“HAYSİYETİMİZİ, ŞEREFİMİZİ KORUYAMAYIZ…”

“Biz kendi değerlerimizi de inkıraza uğratacak söz ve davranışlardan uzak kalmalıyız.” diyen Müftü Genç, “Başkasını taklit ederek terakki bilemeyiz, ilerleyemez, haysiyetimizi ve şerefimizi koruyamayız. Manevi değerlerimiz içerisinde, birlik ve bütünlük içerisinde, değerlerimizi inkıraza uğratmadan yaşamalıyız ve değerlerimizin altına dinamik koyacak, örseleyecek davranışlardan uzak durmamız gerekir.” diye konuştu.