Binali Yıldırım'dan KKTC açıklaması: Menfaatlerimizden geri adım atmayız, anında karşılık veririz

"Kaptan-ı Derya Piri Reis Araştırma Gemisi 40. Yılı Etkinliği"nde konuşan Binali Yıldırım Kıbrıs gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım'dan KKTC açıklaması: Menfaatlerimizden geri adım atmayız, anında karşılık veririz

“Kaptan-ı Derya Piri Reis Araştırma Gemisi 40. Yılı Etkinliği”nde konuşan Binali Yıldırım Kıbrıs gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım denizlerdeki menfaatlerinden bir adım geri atmayacaklarını belirterek “Doğu Akdeniz’de KKTC’nin menfaatlerine, ülkemizin çıkarlarına aykırı her türlü oldubittiye Türkiye anında karşılık verir, gereğini yapar” sözlerine yer verdi.

Binali Yıldırım’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Doğu Akdeniz’de KKTC’nin menfaatlerine, ülkemizin çıkarlarına aykırı her türlü oldubittiye Türkiye anında karşılık verir, gereğini yapar. Denizlerdeki hak ve menfaatlerimizden bir milim bile geri adım atmayacağımızı cümle alem bilmelidir. Kıbrıs Adası etrafındaki münhasır ekonomik bölge de dahil uluslararası sularda her türlü deniz altı kaynakların ortaya çıkarılmasında mutlaka ve mutlaka Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney’in anlaşması gerekiyor. Bu, bir kırılma noktasıdır. Bu konuda araştırma yapacak büyük petrol şirketleri ayağını denk almak mecburiyetindedir.”