Binali Yıldırım: Tarihe geçtim

Binali Yıldırım, başbakanlık makamının sonunu getiren Anayasa değişikliğini işaret ederek “Cumhuriyet tarihimizin 94 yıllık yönetim şeklini değiştiren köklü anayasa değişikliğini hayata geçirdik” dedi

Binali Yıldırım: Tarihe geçtim

İki yılı aşan görev süresinin Türkiye siyasi tarihine geçtiğini savunan Başbakan Binali Yıldırım, başbakanlık makamının sonunu getiren Anayasa değişikliğini işaret ederek “Cumhuriyet tarihimizin 94 yıllık yönetim şeklini değiştiren köklü anayasa değişikliğini hayata geçirdik” dedi.

Bayram namazının ardından Erzincan’ın Refahiye Meydanı’nda konuşma yapan Yıldırım, iki yıllık görev süresinin Türkiye tarihine geçtiğini savunarak “Bugüne kadar bu toprakların bana verdiği bu imkana layık olmak için çalıştık, çabaladık. Yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var ancak gönül rahatlığıyla şunu söylemek isterim; bu sorumluluğu aldığım ilk günden beri milletimin, memleketimin faydasına olan birçok işi yapmanın gayretinde oldum. İki yılı aşkın görev sürem oldu başbakanlıkta. Ondan önce 12 yıl bakanlık yaptım ama şu iki yıl belki süre olarak çok fazla değil ancak Türk yakın siyasi tarihinde üzerinde çok konuşulacak bir süre olarak şimdiden tarihe geçti. Bu süre içinde bir darbeyle karşı karşıya kaldık. O yetmedi, yurt dışı operasyonlarla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirdik. Bunun üzerine bir de Cumhuriyet tarihimizin 94 yıllık yönetim şeklini değiştiren köklü anayasa değişikliğini hayata geçirdik.” dedi.