Binali Yıldırım 'net'leşemiyor: İstanbul adaylığı için farklı açıklamalar

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bir kaç gün içinde iki farklı açıklamada bulundu.

Binali Yıldırım 'net'leşemiyor: İstanbul adaylığı için farklı açıklamalar

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı ileri sürülen Meclis Başkanı Binali Yıldırım, bir kaç gün önce iddiaları net bir şekilde yalanlarken bugün ise “Böyle net ifadeler kullanmayı doğru bulmam.” dedi.

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge’ye konuşan Binali Yıldırım, konuya ilişkin “İstanbul adaylığı konusunda mutsuz olduğunuzu söyleyen var. İstemediğinizi yazan var” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Bugüne kadar partimin ve ülkemin bana nerede ihtiyacı varsa hep orada hizmet ettim. Partimde istişare süreçleri tamamlanmadan böyle net ifadeler kullanmayı doğru bulmam. Biz makamları mutlu olmak için değil, millete hizmet etmek için bir vasıta olarak görürüz.”

Yıldırım’ın adaylık düşüncesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde ise Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık köşesinde “Geçenlerde Binali Bey’e rastladım. Ona da sordum. ‘Aday mısınız?’ diye… Çok net bir şekilde böyle bir görevi istemediğini, Meclis Başkanlığı’nda çok mutlu olduğunu, burada yapılacak çok işi, hedefi olduğunu anlattı. Daha ne desin anlamıyorum ki!” ifadelerine yer vermişti.