Binali Yıldırım: 'Laiklik tehlikede' diyen, irtica tehdidinden söz eden var mı?

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, son dönemde Atatürk'e yönelik saldırılarla ilgili değerlendirmede bulunurken "artık laiklik tehlikede söylemi"nın ve "irtica tehdidinden söz edenin olmadığı"nı öne sürdü.

Binali Yıldırım: 'Laiklik tehlikede' diyen, irtica tehdidinden söz eden var mı?

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Belarus ziyaretinin ardından Türkiye’ye dönüşünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Son dönemde Atatürk’e yönelik saldırılarla ilgili olarak sorulan “Tek tek de olsa sistematik bir şeyler olabilir mi? Özellikle seçim yaklaşırken?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Yıldırım, “Çıkan tartışmaların toplumsal bir temeli yok.” iddiasında bulundu.

“Bu ülkede kimsenin Atatürk’le meselesi yok. Tamamen uç örnekler… Onun ötesinde bir anlam ifade etmiyor. Aynı şekilde tersinden yapılsa da aynı… Hiç fark etmez.” diyen Yıldırım, “İki tarafta da artık toplumun genel değerlendirmelerinin dışında kalmış bir durum söz konusu. Hiçbir şekilde bununla kimse bir dayatma yapamaz. Veya bir kutuplaşma vesilesi oluşturamaz. Şimdi ülkemizde başörtü konuşuluyor mu? Laiklik tehlikede söylemi var mı? Bugün kamuda, okullarda kıyafet serbestisi var. İrtica tehdidinden söz eden var mı? Yok…” ifadelerini kullandı.