Binali Yıldırım iddiası: 'Beni affedin' diyebilir

Adı AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın bunu kabul etmek istemediğini ileri sürüldü.

Binali Yıldırım iddiası: 'Beni affedin' diyebilir

Adı AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın bunu kabul etmek istemediğini ileri sürüldü.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, konuyla ilgili köşe yazısında “Kaynaklarım, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığı için gönüllü olmadığını, hatta kabul etmek istemediğini söylüyor. Bu nedenle de kendisinin kararı beklenmeden isminin kesinleşmiş gibi açıklanmasından rahatsız olmuş” ifadelerini kullandı.

“Yarına kadar Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni görüşmeleri olabilir.” diyen Zeyrek, “Erdoğan’ın Yıldırım’ı ikna etme ihtimalini yüksek görüyorum. Ancak çok düşük bir ihtimal de olsa “beni affedin” derse, AK Parti çok kısa süre içinde yeni bir İstanbul adayı bulmak zorunda kalabilir.” diye de ekledi.

Zeyrek şunları kaydetti:

 “Kim olur” diye sordum kaynağıma. “Sayın Soylu var” karşılığını verdi. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı’nı bırakmak istemiyor. Haklılık payı da var. Başarılı bir çizgisi var. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan isterse itiraz etmez. Kaynağıma göre, MHP tabanında Yıldırım’a oy vermek istemeyecek bir kesim Soylu’ya gönül rahatlığıyla oy verebilir ve bu durum Soylu’yu avantajlı hale getirebilir.”