Binali Yıldırım: Hepimiz aynı gemideyiz

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ekonomik krizin faturasını halka ödetmeye çalışan AKP'nin söylemini tekrar ederek "Hepimiz aynı gemideyiz" diye konuştu.

Binali Yıldırım: Hepimiz aynı gemideyiz

Yeni rejimle birlikte TBMM Başkanlığına getirilen eski Başbakan Binali Yıldırım, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış töreninde yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisininin “kış mevsiminde” olduğunu kabul ederken, krizin yükünü emekçilerin omzuna yükleme çağrısını yineleyerek “Hepimiz aynı gemideyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında “Bugünlerde bazı ekonomik sıkıntılar yaşadığımız gerçektir, her baharın bir kışı vardır misali ekonomimizde bugünlerde kış mevsimi var.” diyen Yıldırım, “Karşı karşıya olduğumuz zorlukları sızlanarak, şikayet ederek aşamayız ya da siyasi eleştirilerle çözüm üretemeyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye geçmişte olduğu gibi bu zorluğun da üstesinden gelecek, milletimiz rahat olsun. Ne yazık ki dünya bir şaşkınlık içerisinde yeni Amerikan Başkanının aldığı kararları izlemektedir. Bu sürdürebilir bir durum değildir. Ve mutlaka bu yanlıştan dönülmelidir. Hele hele Türkiye’yi tehditle hizaya getireceğini zannedenler çok büyük yanlış içindedir, Türkiye hiçbir zaman tehditle, parmak sallamakla hizaya getirilecek bir ülke değildir” ifadelerini kullandı.