Binali Yıldırım 'helallik' istedi

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde veda konuşması yaptı. Konuşmasının sonunda Yıldırım herkesten 'helallik' istedi.

Binali Yıldırım 'helallik' istedi

Yeni sistemle birlikte Türkiye’nin “son Başbakan”ı olarak görevi sona erecek olan Binali Yıldırım, Çankaya Köşk’ünde veda konuşması yaptı.

Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, “Bu durum çoğu kere anlaşmazlık çıkmasına sebep olmuştu. Bu anlaşmazlığın en belirgin özelliği 2001 ekonomik krizinde Anayasa kitapçığının fırlatılması olmuştur. Cumhuriyet döneminde 65 hükümet kurulmuş. Benim dahil olduğum 27 başbakan görev yapmıştır. Kanun, KHK ülke ihtiyacına uygun şekilde hazırlanmış ve Meclis’in gündemine taşınmıştır.” dedi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“15 Temmuz ‘da yaşanan darbe girişimi FETÖ ile mücadele amacıyla yürürlüğe konan kanun hükmünde karar KHK ile ele alınmış ve olaya hukuki açıdan mücadele edilmiştir. O gece Çankaya sabaha kadar önlemleri ve yapılacak işleri koordine etmiştir. Başbakanlığın bu görevleri etkin şekilde yerine getirmesi donanımlı, ehliyetli personel sayesinde mümkün olmuştur, yani sizler sayesinde başarılmıştır.”

Yıldırım konuşmasının bitmesine yakın herkesten helallik istedi.