Binali Yıldırım: HDP'yi sandığa gömecek miyiz?

Binali Yıldırım, Bitlis'teki mitingde "Kürtlerin kanı canı üzerinde bir devlet kurmaya çalışıyorlar. Kürtlerin bin yıldır devletleri var. " diye konuştu.

Binali Yıldırım: HDP'yi sandığa gömecek miyiz?

Başbakan Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Bitlis’teki mitinginde konuştu. ‘Millet İttifakı’nın adaylarına yüklenen Yıldırım, “Ne diyorlar? ‘AK Parti ne yaptıysa hepsini yıkacağız, AK Parti’nin projelerini iptal edeceğiz, Kanal İstanbul’u yapmayacağız.’ Orayı burayı yıkacaklarını söylüyorlar. Yahu siz enkaz evi misiniz?” dedi.

Partisine destek isteyen Yıldırım, meydandaki kalabalığa  “Kendisini PKK’nın esaretinden kurtaramayan HDP’yi sandığa gömecek miyiz? Bitlis her şeyin en güzeline layık. 24 Haziran’a hazır mıyız? Bitlis’te yeni bir destan yazacak mıyız?” diye seslendi.

Yıldırım’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

“SAİDİ NURSİ’NİN İSMİNİ ÇIKARABİLİR MİSİN?”

“Böyle bir şehirde üniversite 2007’de AK Parti döneminde kuruldu. Bu örneği AK Parti’den önce Türkiye’nin halini anlatayım diye söylüyorum. AK Parti’den öncekilerin millete hizmet etmek gibi bir niyetleri yoktu. Şimdi Bitlis’in tüneli, çevre yolu var mı? Rahva, Tatvan, Güroymak’ta bölünmüş yol var mı? Onlar millete hizmet yerine milletle kavga ediyorlardı. Hep kavga ettiler. Milletin diniyle, diyanetiyle, kılığıyla kıyafetiyle uğraştılar. Başörtüsüyle uğraştılar. Hizmet götürmek yerine köylerin, beldelerin, ilçelerin isimlerini değiştirdiler. Sen Nurs köyünün ismini değiştirebilirsin ama bu milletin gönlünde Saidi Nursi’nin ismini çıkartabilir misin? Bununla uğraşacaklarına memlekete eser bırakın eser

“ORAYI BIRAYI YIKACAĞIZ DİYORLAR”

Biz sadece Rabbimizin önünde eğiliriz. Milletin değerleriyle kavga etmek yerine, bu milletin ekmeğini ve aşını büyütmek için çalışsaydınız olmaz mıydı? Bitlisli kardeşlerimizin güzel bir sözü var. ‘Yazın ayransız, kışın yorgansız olmaz.’ Şimdi meydana indiler, ne diyorlar? ‘AK Parti ne yaptıysa hepsini yıkacağız, AK Parti’nin projelerini iptal edeceğiz, Kanal İstanbul’u yapmayacağız.’ Orayı burayı yıkacaklarını söylüyorlar. Yahu siz enkaz evi misiniz? Siz memleketi mi yöneteceksiniz? Taş koymaktan bahsetmiyorlar, yakmaktan yıkmaktan bahsediyorlar. Bu memleketin gelişmesine engel olacaklarını, bu milletin AK Parti’den soğuyacağını zannediyorlar. Milletimiz buna izin verir mi?”

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANIR MI BİTLİS?”

Cumhurbaşkanı adayları var. Gerçeklerin üzerini nasıl örteriz, Türkiye 16 yılda nereden nereye geldi, bunu nasıl göstermemek için ellerinden geleni yapıyorlar ama güneş balçıkla sıvanır mı Bitlis? AK Parti’nin hizmetleri ortada. 37 milyardan devraldığımız tarım gelirimizi 161 milyara çıkardık. Türkiye tarımda Avrupa’da 4’üncüydü, şimdi de 1’inci oldu. Türkiye’ye de birinci olmak yakışır. Gübrede, yemde KDV’yi kaldırdık. Yıllardır mazot desteği veriyoruz. ‘Mazot desteği vereceğiz’ diyorlar. Yapılanlardan bile haberleri yok. Şehir hastaneleriyle sağlıkta en büyük dönüşümü gerçekleştirdik.

Kendisini PKK’nın esaretinden kurtaramayan HDP’yi sandığa gömecek miyiz? Bitlis her şeyin en güzeline layık. 24 Haziran’a hazır mıyız? Bitlis’te yeni bir destan yazacak mıyız? Milletin adamını iş başına getirecek miyiz? AK Parti, MHP, BBP ile Yenikapı ruhunu sandığa taşıyacak mıyız? 24 Haziran’da kardeş kavgasını bitirmeye var mıyız? Kucaklaşmaya hazır mısınız? Köylerimizi, şehirlerimizi yakıp yıkan eşkıya sürülerinden hesap soracak mısınız? Aynı duaya amin dediğimizi yedi düvele gösterecek miyiz? Yeni bir zafere hazır mıyız? Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.