Binali Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu, tutuklandı

Binali Yıldırım'ın Başbakan'ken sarf ettiği sözleri yargıya taşıyan Hakan Akıncı yargılandı.

Binali Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu, tutuklandı

Binali Yıldırım’ın Başbakan’ken sarf ettiği sözleri yargıya taşıyan Hakan Akıncı yargılandı. Akıncı suç duyurusu nedeniyle tutuklandı.

Referandum süreci içerisinde “Evet” oyu çıkmaz ise vatanın bölüneceğini söyleyen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım için sosyal medya hesabından “Ben böyle bir söylemi kabul etmiyorum. Benim görüşüme göre başbakanlık koltuğunda oturan bir kişinin bu şekilde bir söylemi ‘haince’ bir söylemdir” diye paylaşım yapan ve Başbakan Yıldırım için “Vatana ihanetten “yargılanması için savcılığa suç duyurusunda bulunan Hakan Akıncı isimli vatandaşın kendisi suçlu bulunarak 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Halksesi.com’dan Mete Çağdaş’ın haberine göre; Hakan Akıncı mahkemede yaptığı savunmasında “Ben Başbakan hakkında vatana ihanetten yargılanması için suç duyurusunda bulunmuştum. Ancak onun hakkında dava açılmadı. Aksine benim hakkımda kamu davası açıldı. Benim bu suç nedeniyle mahkum edilebilmem için öncelikle Başbakan’ın yargılanması gerekir. Başbakan Vatana ihanetten yargılandıktan sonra beraat ettiği takdirde ancak benim hakkımda hüküm kurulabilir” ifadelerini kullandı.

Akıncı, Sinop E tipi kapalı cezaevine teslim oldu.