Binali Yıldırım: Devlet artık üretim yapamaz

Başbakan Binali Yıldırım, şeker fabrikalarını özelleştirme kararı ile ilgili konuşurken AKP'nin piyasacı misyonuna dikkat çekerek "Devlet artık üretim yapamaz" dedi.

Binali Yıldırım: Devlet artık üretim yapamaz

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da gazetecilerin Türkiye gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım’ın burada yaptığı açıklamalarının şeker fabrikalarının özelleştirmesine dair kısmı dikkat çekti.

Yıldırım, büyük tepkiye neden olan satış kararı için “Zannediyorum Nisan ayında teklifler alınacak ve ondan sonra duruma göre karar verilecek.” derken, eleştirilere dair de, “Her şeyden önce bilen de bilmeyen de konuşuyor. Şeker Fabrikaları özelleştirilince kapatılacakmış, Şeker Pancarı üretimi yok olacak, azalacakmış. Tüm bunlar yalan dolan. Bu fabrikalar daha fazla kapasiteyle çalışacak, daha çok pancar üreticimiz bu işten yararlanacak. Bu özelleştirmede tüm çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Diyelim ki bir fabrika özelleştirildi, orada çalışanlar isterse başka kurumlara geçebilecek. Veya orada 5 yıl mutlaka çalışma garantisi var. Bu tercihi çalışanımız kendisi yapacak.” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/02/akpden-patronlara-seker-gibi-ozellestirme/

“DEVLET ÜRETİM YAPAMAZ”

Yıldırım sözlerinin devamında söyledikleri ise AKP’nin temel niteliklerinden biri olan patronların partisi olma özelliğini ortaya koyan türden oldu.

“Devlet artık üretim yapamaz, ticaret yapamaz. Eskiden özel sektör yoktu. 30’lu yıllarda 50’ye kadar her şeyi devlet yapıyordu, devlet yapmak zorundaydı.” diyen Yıldırım, devletin aslı görevlerinin sadece adaleti ve güvenliği sağlamak olduğunu öne sürdü. “Sağlık bile artık hem özel de hem devlet yapıyor. Eğitimde aynı şekilde devlet de yapıyor ama özel de yapıyor.” diye konuşan Yıldırım, bu alanlarda da devletin denetim ve kontrol görevi bulunduğunu söyledi.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/22/yerlilik-buraya-kadarmis-akpden-patronlara-seker-gibi-ozellestirme/