"Bin Salman savaş çıkarmak için milyar dolarlar vermeye hazır"

Hizbullah Genel Sekreteri, Suudi Arabistan'ın bölgede yeni bir savaşı finanse etmek için hazır olduğu uyarısında bulundu.

6 Mayıs’ta Lübnan’da yapılması beklenen seçimlere ve bölgesel gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Bin Salman’ın bölgedeki planları için uyarıda bulundu.

Tesnim‘in aktardığına göre, Bekaa’nın Balabek el-Harmel ve Zahle bölgelerinde düzenlenen seçim mitingine video konferansla katılan Nasrallah “Bizim, yolsuzlukla mücadele etmek ve ülkenin yapılanması için çalışmak adına güçlü bir şekilde mecliste bulunmaya ihtiyacımız var.” diyerek direnişin siyasi desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Suudi Veliaht Prensi Salman’ın direnişe karşı planlarına dikkat çeken Nasrallah “Bin Salman, İsrail ve Amerika’yı bölgede savaş çıkarmaya kışkırtmak için milyar dolarlar vermeye hazırdır” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri, bölgedeki vekâlet savaşlarının sona ermek üzere olduğunu söylerken, bu aşamadan sonra asıl unsurlarla savaşın başlayabileceği uyarısında bulunarak, “Amerika, İsrail ve Arabistan, Suriye, Irak ve Lübnan’daki projelerinin başarısız olması karşısında sessiz kalmayacaklardır.” ifadelerini kullandı.