Bilal Erdoğan yoksulluğun çaresini buldu (!)

Bilal Erdoğan, kapitalizmin olmazsa olmazı olan yoksulluk gerçeğine karşı gericiliğin çözümünü önerdi.

Bilal Erdoğan yoksulluğun çaresini buldu (!)

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, son günlerde adeta babası tarafından görevlendirilmişçesine sık sık gerici örgütlerin toplantılarında boy gösterip konuşmalar yapıyor.  Hemen her gün özellikle gerici gençlik derneklerinin davetlisi olan Erdoğan bugün de İstanbul’da Yaşayan Arap Aydınlar Çalıştayı’nda, “İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyet Başkan Vekili” sıfatıyla kürsüye çıktı.

Konuşmasında çoğunluğu müslüman ülkelerde yaşanan temel sorunlara dikkat çeken Erdoğan, bu sorunları dört başlığa ayırırken bunlardan ilkinin “Batı medeniyetinin İslam dünyasını işgali”, ikincisinin “Müslümanların birliği”, üçüncünün ise “cehaletin ve entelektüel fukaralığın giderilmesi” olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın dördüncü ve sonuncu olarak çözülmesi gerektiğini belirttiği sorun ise “gelir adaletsizliği ve yoksulluk” oldu. “İslam alemi olarak bir sefaletle, yoklukla ve yoksullukla da mücadele verdiğimiz bir gerçektir.” diyen Erdoğan, “Bunu yaşarken İslam ülkeleri arasında da ciddi gelir dağılımı adaletsizliklerinin olduğunu görmek zorundayız. Bir tarafta çok zengin İslam ülkeleri var öbür tarafta günlük 2 dolar 20 sent sınırının altında ciddi nüfus yoğunluğu olan İslam ülkeleri var.” ifadelerini kullanırken, çözüm olarak da ‘zekat verme’yi gösterdi.

Erdoğan, “Bu adaletsizliği gidermemiz gerekiyor. Çünkü İslam dininin beş esasından birisi zekattır.” dedi.

 

http://gazetemanifesto.com/2018/03/04/bilal-erdogan-abdulhamit-hani-yediler-tayyip-erdogani-yedirmeyecegiz/

http://gazetemanifesto.com/2018/03/05/bilal-erdogan-tayyip-erdogan-doneminde-iyiyiz-ama-sonra-ne-olacak-2/