Bilal Erdoğan: Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelecek?

Devlet nezdinde herhangi bir resmi görev ve sıfata sahip olmamasına rağmen sürekli olarak gündemi meşgul eden Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, bu sefer de Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra kimin geleceğini dert edindi.

Bilal Erdoğan: Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelecek?

Devlet nezdinde herhangi bir resmi görev ve sıfata sahip olmamasına rağmen sürekli olarak gündemi meşgul eden Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, bu sefer de Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra kimin geleceğini dert edindi.

Üsküdar’da gerici bir STğrTK’nın etkinliğinde “Büyümede Birlik ve Liderliğin Rolü” konulu konferans(!) veren Bilal Erdoğan, Türkiye siyasetine ilişkin de yorumlarını da paylaştı.

Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelecek, bunu iyi düşünmemiz lazım

Bilal Erdoğan, babası Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra kimin geleceğini dert edindiği konuşma şu şekilde:

Sadece ümmetin birliğini sağlamak için değil. Çünkü dünya şu anda bilinmeyen sulara ilerliyor. Dünya karışıyor, Avrupa karışıyor, Rusya, Çin, Amerika karışıyor” diyen Erdoğan “Şimdi dünya karmaşık bir döneme giderken bizim yeniden koalisyonlar dönemine dönmek, yeniden kendimizi böyle riske atmak gibi bir lüksümüz yok. Tayyip Erdoğan döneminde iyiyiz ama Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak bunu iyi düşünmemiz lazım. Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelecek değil, her sene darbe mi olacak, koalisyon mu olacak bunu düşünmemiz lazım. Kim gelirse gelsin ülkeyi yönetebilsin. İyi kötü ülkede istikrar sağlayabilsin. Milletin ferasetine de biraz güvenmemiz gerekiyor. ‘Türkiye’de darbeciler anayasa yapınca ‘tamam’ hepimiz içimize sindiriyoruz, yutkunuyoruz. ‘Milletin oyuyla gelmiş olan, iyi kötü gayret eden adama ve meclisine anayasa yaptırmayacağız.’ Demokratik olgunluk diyoruz ama bazen takıldığımız bir şeyi çok fazla büyütüp onu bozduracak şekle getiriyoruz.”

“Türkiye’de kabineter sistem var”

Türkiye’de “Türkiye’de ‘kabineter sistem’ var. Nedir bu kabineter sistem? Bakanlıkların ve bakanlık bürokrasilerinin kutsandığı, onların yasama ile yürütme üzerinde egemen olduğu sistem. Sen istediğin kadar yasama yap, istediğin kadar yürütmeye hakim olduğunu düşün. Bunlar bakanı öyle bir avuçlarının içine alıyorlar ki, ‘sayın bakanım bunu yaparsak mahvoluruz, bunu yaparsak yanarız.’ Bizim sistem hakikaten bakanlık bürokrasilerinin egemenliğinde olan bir sistem. Şimdi bizim bu bakanlık bürokrasilerini tam anlamıyla halka hesap veren yürütmenin güdümüne almamız lazım.

Bu sistemde bugüne kadar kavga etmeyen başbakan ile cumhurbaşkanı yok. Bu sistemde koalisyon hükümetlerinin üremesi normal. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan döneminde iyi lider, güçlü lider gördük diye bu sistemin tek parti iktidarı üreteceğini sanmaya başlayanlar oldu. Özellikle gençlerde bunu görüyorum. Bu sistem tek parti iktidarı üretmiyor. 7 Haziran’da bunu yaşadık mı? Yüzde 41 oy ile bile tek parti iktidarı üretmeyen bir sistemimiz var.”