'Bilal Erdoğan hangi resmi sıfatla bu masada oturuyor???'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ile görüşmesinde hiç bir resmi sıfatı bulunmamasına rağmen Bilal Erdoğan'ın da yer alması tepki çekti.

'Bilal Erdoğan hangi resmi sıfatla bu masada oturuyor???'

AKP’li  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Devlet Konukevi’nde Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabeko ile bir araya gelirken basına kapalı gerçekleşen görüşmede Erdoğan’ı oğlu Bilal Erdoğan’ın yer alması dikkat çekti.

Hiç bir resmi sıfatı olmamasına rağmen yurtiçi toplantılarda ve açılışlarda da boy gösterip açıklamala ve yorumlarda bulunan Bilal Erdoğan’ın yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da vardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, görüşmede Bilal Erdoğan’ın da yer almasına tepki gösterdi.  Twitter hesabından açıklama yapan Aydoğdu, şu ifadeleri kullandı:

“Kırgızistan’la yapılan resmî görüşmelerde masada Bilal Erdoğan da oturuyor… Bilal Erdoğan hangi resmî sıfatla bu masada oturuyor??? Bizim devletimizin binlerce yıllık kurumsal geçmişi var…Erdoğan bu kurumsal geçmişi yıktı…Bu resim “Çadır Devleti” resmidir…”