Bilal Erdoğan: Ekonomiden falan zerre kadar anlamayan biri aday oldu

Bilal Erdoğan, Muharrem İnce'nin CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmasın 'değerlendirdi'.

Bilal Erdoğan: Ekonomiden falan zerre kadar anlamayan biri aday oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkan rakibin, 15 yıldır devamlı seçim kaybeden partinin, devamlı seçim kaybeden genel başkanı aday olmasından bunu anlıyoruz. ‘Gel bakalım Muharrem’ diye, böyle bir aday yani. Bunlar çok trajikomik” dedi.

İlim Yayma Vakfı isimli islamcı vakfın ‘Mütevelli Heyeti Başkan Vekili’ sıfatıyla konuşan Bilal Erdoğan, Sheraton Grand İstanbul Otel’de düzenlenen ‘Yeni Sistemin Getirdikleri; Neden Böyle bir Sisteme İhtiyaç Duyuldu’ başlıklı etkinlikte konuştu.

Bilal Erdoğan konuşmasında 24 Haziran seçimleri ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için şunları söyledi:

Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkan rakibin, 15 yıldır devamlı seçim kaybeden partinin, devamlı seçim kaybeden genel başkanı aday olmasından bunu anlıyoruz. ‘Gel bakalım Muharrem’ diye, böyle bir aday yani. Bunlar çok trajikomik. Hani bu hani siyaseten atışma olsun diye söylenince belki çok şık olmuyor ama bu dayanılmaz bir durum. İnanın Abdullah Gül üzerinde anlaşsalardı bile çok acıklıydı durum. Bu çok şükür Türkiye’nin önünü görebilmesine olanak tanıyan bir zafer oldu 16 Nisan. Gerçekten Türkiye’nin geleceği için kıymetini zaman geçtikçe anlayacağımız bir zafer oldu.

Aslına bakarsanız hükümet sistemine inanmadıkları için kazanamayacaklarını bildikleri için de çıkamıyorlar, mertçe bir mücadele ortaya koyamıyorlar. ‘Yok efendim Cumhurbaşkanının 100, 500 yardımcısı olacak’, böyle şeylere de giriştiler. ‘Cumhurbaşkanı partili olacak. Ben cumhurbaşkanının partili birisi olmamasını tercih ederim. Çünkü o bütün milletin cumhurbaşkanı olacak.’ Yani var ya sen ülkenin başına gelemiyorsun diye anlamıyorsun ama gelsen sadece CHP’nin mi başbakanı, cumhurbaşkanı olacaksın? Bunu mu demek istiyorsun. Bunu demek istiyor, zaten onun için sapına kadar CHP’li, sapına kadar maalesef bu ülkenin değerleriyle kavgalı birisini aday yaptılar. İşte Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğünden bahseden, hiçbir hayatta başarısı olmayan, ekonomiden falan zerre kadar anlamayan biri oldu. Böyle bir muhalefetle de baş başa olduğumuz için de ben ayrıca çok üzgünüm.