Bilal Erdoğan: Biliyorsunuz Hz. Muhammed kendi pazarını kurmuştu

Bilal Erdoğan, genç patronlara seslendiği konuşmasında 'girişimcilik'le ilgili akıl verirken Muhammed peygamberin anlayışını örnek gösterdi.

Bilal Erdoğan: Biliyorsunuz Hz. Muhammed kendi pazarını kurmuştu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, ‘Girişimci İş Adamları Vakfı’ isimli patronlar kulübünün etkinliğinde girişimcilikle ilgili ‘fikir’lerini paylaştı, “daha verimli” girişimcilik için Muhammed peygamberin ticari anlayışını örnek verdi.

Eyüp Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan “Girişimci algısı farklı boyutta. Zamanın gerekleri, realitesi farklı bir boyutta. Aslında girişimci nedir? Bir işi ya başkalarından daha iyi ve verimli yapıp kitlelere beğendirmeniz icap eder ya da yapılmayan bir işi yine toplumla buluşturmanız ve onu sürüme sunmanız gerekir. Biliyorsunuz, peygamber efendimiz ashabıyla beraber Medine’ye göç ettikten sonra sahabe efendilerimizle istişare ediyorlar. Acaba biz pazarın içine mi katılmalıyız yoksa kendi pazarımızı mı kurmalıyız. O zaman mevcut çarşının içine girmektense Müslümanlar kendi çarşılarını kuruyorlar ve müşteri orada yapılan ticaretin daha adaletli olduğunu gördükçe bir taraftan diğer tarafa kaymak suretiyle sahabe efendilerimizin ticaretini güçlendiriyorlar. Aslında bu bir girişimcilik. Nasıl girişimcilik? Mevcut olan ticareti daha verimli, daha düzgün, daha adaletli bir şekilde yapabilmek” diye konuştu.