Beyaz Saray'da kabine toplantısı 'dua' ile açıldı

ABD Başkanı Donald Trump başkanlığında Beyaz Saray'da yapılan kabine toplantısı 'dua' ile açıldı. Duayı Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptı.

Beyaz Saray'da kabine toplantısı 'dua' ile açıldı

ABD Başkanı Donald Trump başkanlığında Beyaz Saray’da yapılan kabine toplantısı ‘dua’ ile açıldı. Duayı Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptı.

Amerikan medyasının da toplantıyı takip etmelerine izin verildiği sırada Trump bakanlara teşekkür ettikten hemen sonra, “Toplantıya Pompeo’nun duasıyla başlayacağız” diyerek sözü Dışişleri Bakanı Pompeo’ya bıraktı.

Bakan Pompeo, askerlik günlerinde sıkça okuduğu bir dua ile toplantıyı başlatmak istediğini belirterek duasına başladı. Pompeo “Ey Tanrı, babamız, ey insanın kalbini arayan… Samimiyetine ve gerçeğe yaklaşmamıza izin yardım et” diye başladığı ve yaklaşık 1 dakika süren duasında “dürüstlükte ve temiz düşüncede iktidarımızın gücünü artır” dileği de dikkat çekti.

Trump dini ritüelleri ve inançlarını medya önünde yaşayan birisi olarak tanınmasa da, başta yardımcısı Evanjelik Mike Pence olmak üzere, kabinesindeki kimi isimlerin dini ritüelleri basın önünde sergilemeleri kamuoyunun dikkatini çekiyordu. Bu isimlere Dışişleri Bakanı da katılmış oldu.