Beyaz Saray Danışmanı: Türkiye Afrin'den çekilsin

Beyaz Saray İç Güvenlik Danışmanı Bossert, Türkiye'nin Afrin'de çatışmadan uzak durması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray Danışmanı: Türkiye Afrin'den çekilsin

Beyaz Saray İç Güvenlik Danışmanı Bossert, Türkiye’nin Afrin’de çatışmadan uzak durması gerektiğini söyledi.

Sputnik‘te yer alan habere göre, İsviçre’nin Davos kentinde yapılan 48. Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Beyaz Saray İç Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, Türkiye’nin Suriye’de YPG’ye karşı başlattığı Afrin harekatına ilişkin ülkesinin kaygılarını tekrar etti. ABD’nin Türkiye ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) arasında çatışma olmasını istemediğini belirten Bossert “Türkiye’nin Afrin bölgesindeki çatışmadan çekilmesini tercih ederim” dedi. Bossert, “Türkiye, Afrin ve Suriye’de ilerlerken çatışmaların artma olasılığına karşı dikkatli olmalı. Biz, bunun IŞİD’i yenmeleri için güvendiğimiz vekil güçlerle çatışma gibi korkunç bir sonucu olmasını istemeyiz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE PKK VE QSD KONUSUNDAKİ KAYGILARINI YENMELİ’

‘Türkiye’nin güney sınırında yaşayan insanların meşru güvenlik kaygılarını tanıdıklarını’ belirten ABD’li yetkili, ‘istikrarlı ve desteklenebilir bir Suriye’ye yönelik stratejik ihtiyaç’ doğrultusunda Washington’ın Türkiye’den PKK ve QSD konusundaki kaygılarını yenmesini ve uzun dönemli startejik çıkarlarını etraflı şekilde düşünmesini talep etti.

‘UZUN DÖNEMLİ STRATEJİK SABIR GÖSTERMELERİNİ DİLİYORUM’

Bossert “Bence Türkler uzun ve kısa dönemli stratejik ihtiyaçlar konusuna hakimler. Ben sadece onların uzun dönemli stratejik sabır göstermelerini diliyorum. Mevcut durumda Türkiye’nin Afrin bölgesindeki çatışmadan çekilmesini tercih ederim” ifadelerini kullandı.