Beyaz Saray, Erdoğan-Trump görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Paris'te gerçekleştirdiği görüşmede gazeteci Kaşıkçı cinayetinin görüşüldüğünü açıkladı.

Beyaz Saray, Erdoğan-Trump görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın Paris’te gerçekleştirdiği görüşmede gazeteci Kaşıkçı cinayetinin görüşüldüğünü açıkladı.

Erdoğan, ‘inşallah görüşürüz’ dediği Trump’la yaptırım krizi sonrası ilk kez Paris’te görüştü.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında dün Paris’te gerçekleşen görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, iki liderin görüşmede Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un davetlisi olarak Birinci Dünya Savaşı’nı sonlandıran Ateşkes Anlaşması’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Paris’e gitmişti.

Erdoğan Fransa’ya hareket etmeden önce Türkiye’de yaptığı basın toplantısında, Paris’te ABD ve Türk heyetlerinin karşılıklı görüşeceklerini ifade ederken Trump’la görüşme konusu için “Karşılıklı bir fırsat bulursak inşallah görüşürüz” demişti.