Beyaz Miğferler'in deposunda mühimmat bulundu

Dera'nın kuzeybatısında kurtarılan köy ve ilçelerde sürdürülen arama çalışmalarında Beyaz Miğferler'in deposu içinde savaş teçhizatları ve silahlar bulundu.

Beyaz Miğferler'in deposunda mühimmat bulundu

Suriye ordusu güçleri Dera’nın kuzeybatısında kurtarılan köy ve ilçelerde arama çalışmalarını sürdürürken Beyaz Miğferler’in deposu içinde savaş teçhizatları ve silahlar bulundu.

Beyaz Miğferler olarak bilinen örgüt 2013 yılında Türkiye’de kuruldu. Örgüt İngiltere, Amerika ve Batılı diğer ülkelerin mali desteğiyle çalışmalarına başladı ve örgütün operasyon alanının teröristlerin işgalinde olan bölgeler olduğu açıklandı. Bu durum bu örgütün faaliyetleri konusunda birçok şüpheyi de beraberinde getirdi, özellikle örgüt üyelerinin uluslararası terörist gruplara mensup olması şüpheleri daha da yoğunlaştırdı. Aynı zamanda Türkiye’de Kızılay, AKUT gibi arama kurtarma çalışması yapar görünümlü kurumlardan eğitim ve destek aldılar.

Beyaz Miğferler’in kirli geçmişi

Beyaz Miğferler örgütünün daha önce de cihatçıların gerçekleştirdiği saldırılarda yer aldıkları görüntülenmişti. Başka bir olayda ise, Cihatçılar kafa keserken yanlarında bulunan Beyaz Miğferler, olaya dair bir açıklama yapamamıştır. Doğu Guta’da Suriye ordusu Beyaz Miğferler’e ait kimyasal silah atölyesi bulmuştu. En son ise Beyaz Miğferler Dera kırsalında İsrail tarafından Suriye ordusundan kaçırılmıştı.