Beyaz Miğferler kimyasal silah yalanı için Avrupa'dan mali destek arıyor

El-Kaide bağlantılı Beyaz Miğferler, Hollanda hükümetinin mali desteği kesme kararını 'hata' olarak değerlendirerek, Lahey yönetimini ikna turuna çıktı.

Beyaz Miğferler kimyasal silah yalanı için Avrupa'dan mali destek arıyor

Suriye’de “yardım kuruluşu” kılıfı altında faaliyet gösteren El-Kaide bağlantılı cihatçı Beyaz Miğferler örgütü, Hollanda hükümetinin mali desteği kesme kararını ‘hata’ olarak değerlendirerek, Lahey yönetimini ikna turuna çıktı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre; Beyaz Miğferler, Hollanda’nın ardından Fransa ve İngiltere’de de yardım arayışında bulunacak.

Beyaz Miğferler’in kurucularından Raed Alsaleh ile Farouq Habib, Suriye’de “kriz”in devam ettiğini iddia ederek Hollanda’dan maddi desteği sürdürmesini istedi.

Hollanda, aralarında Beyaz Miğferler’in de yer aldığı Suriye’deki cihatçı örgütlerin Suriye’ye karşı başarı şansı kalmadığı gerekçesiyle 2 yıldır sürdürdüğü yardımı kesme kararı aldı.

Lahey yönetiminin 2016 yılından bu yana Beyaz Miğferler ile diğer benzeri örgütlere 70 milyon euro tutarında yardımda bulunduğu belirtiliyor. Aralık ayından itibaren Beyaz Miğferler’e sağlanan yardım sona erecek.

Beyaz Miğferler, daha önce Suriye’de hükümetin kimyasal saldırı düzenlediğine dair görüntüler servis etmiş ancak daha sonra görüntülerin kurgudan ibaret olduğu ortaya çıkartılmıştı. Örgütün son dönemde yeni biz ‘kimyasal saldırı’ provokasyonu hazırlığı içerisinde olduğu biliniyor.