BES'ten kurtuluşa karşı büyük tuzak geliyor!

AKP, çalışanlarının çoğunluğunun kısa sürede sistem çıkarak kurtulmayı tercih ettiği BES zorbalığında yeni tuzak için çalışmalara başladı.

BES'ten kurtuluşa karşı büyük tuzak geliyor!

AKP çalışanların ücretlerinden yıllar boyunca kesinti yapılarak emeklilik şirketleri aracılığıyla sermayenin hizmetine para aktarılmasını hedeflediği Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) cayma süresini 2 aydan 6 aya çıkarmak için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz yıl çalışanların BES’ten çıkma oranlarının yüzde 50’leri geçmesiyle hayalkırıklığına uğrayan sigortacılık şirketlerinin beklentilerine cevap verme telaşına düşen AKP, yeni düzenleme sonrası sistemde zorunlu kalma süresini 6 aya çıkaracak.

Ayrıca çalışanları BES’te kalmaya ikna etmek için büyük bir “iletişim” kampanyasına da başlayacağı ve bunun yanısıra bu zamana dek sistemden çıkanların geri dönüşü için de bir düzenleme hazırlığı olduğu belirtiliyor.

İTİRAF GİBİ: TEDBİR NİTELİĞİNDE HAMLELER 

AKP’nin yayın organlarından Sabah’a konuşan Sigorta Aracıları ve Acenteleri Derneği Başkanı İrfan Uzun, ilgili birimlerin BES’ten çıkışları zorlaştıracak modeller üzerinde çalıştıklarını söylerken, “500 çalışanın bulunduğu bir şirketi BES yapmaya gittim. Ertesi gün hepsinden çıkış talebi aldım. Bu sürdürülebilir bir iş değil. Dolayısıyla çıkışların önüne geçmek adına tedbir niteliğinde hamleler olacak” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/05/bakan-simsek-bes-soygununda-yeni-taktiklerini-acikladi/