Beşiktaş’taki Jandarma Dikimevi arazisi imara açılıyor

TOKİ, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda Jandarma Dikimevi’nin olduğu 30 dönümlük arazinin imara açılması için kolları sıvadı

Beşiktaş’taki Jandarma Dikimevi arazisi imara açılıyor

TOKİ ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında imzalanan protokol ile Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda Jandarma Dikimevi’nin olduğu yaklaşık 30 dönümlük askeri alanın imara açılması için kollar sıvandı.

Sözcü’nün haberine göre; imar planı hazırlığına başlayan TOKİ, Beşiktaş Belediyesi’ne yazı göndererek arazi ile ilgili görüş, bilgi, belge ve döküman istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin CHP’li üyesi Nadir Ataman ise karara tepki gösterdi. İBB’nin 2007 ve 2008’deki imar planlarında “Askeri alanda mevcut bina korunarak ilave yapılaşma getirilmeyecektir” plan notu eklendiğini söyleyen Ataman, bugün ise bu plan notunun iptalinin istendiğine dikkat çekti.

Ataman, “Taktik hep aynı. Araziler önce yeşil alandan askeri alana alınıyor. Daha sonra TOKİ’ye devredilerek bakanlık üzerinden plan tadilatı ile ranta kurban ediliyor. İstanbul’un en değerli arazileri bu yöntemlerle peşkeş çekiliyor” diye konuştu.